Detail [›]
-
 

Jaký med použít pro přípravu medoviny? (12)

V literatuře se uvádí, že je nejlepší med květový a že nevadí použití nekvalitních, případně i nakvašených medů. je možné vyrobyt z podřadných medů prvotřídní medovinu?

Je třeba přidávat živiny? (20)

Proč přidávat živiny, jaké a kolik? Co se stane, když budu kvasit samotný med?

Koncentrace roztoku před zakvašením (4)

Jakou koncentraci zvolit? Platí pravidlo, že čím více medu, tím bude medovina lepší?

Kvasnice (15)

Jaké kvasnice použít pro kvašení medoviny. Je lepší použít vinařské, lihovarské, nebo dolské?

Kvašení (9)

Jaké podmínky nastavit při kvašení a jak je kontrolovat?

Příprava roztoku pro kvašení (7)

Je lepší substrát před zakvašením povařit, nebo použít studený způsob?

Voda (5)

Záleží na kvalitě vody použité pro přípravu medoviny?