Detail [›]
-
 

Diskuzní fórum Kvašení

Re: Kontrola pH
František | 24.1.2011 (21:54)
Úprava pH má smysl pouze tehdy, pokud ji provádíme nepřetržitě. Nepomůžete si jednorázovou úpravou, to by byl pro kvasinky šok. Takže byste musel pH upravovat ve fázi intenzivního kvašení minimálně 1x za hodinu. Navíc přesnost úpravy vyžaduje vyšší citlivost měření pH, než Vám umožní pH papírky (a to ani ty selektivní). Mohlo by se pak lehce stát, že byste udělal více škody, než užitku.
Některé receptury obsahují okyselení kyselinou citrónovou, plátky citronu atp. Aby Vám kvašení dobře proběhlo, proveďte toto okyselení až po jeho ukončení.
Při té příležitosti bych rád upozornil, že pro zdárný průběh kvašení není až tak důležité odstranit úplně všechny rizikové faktory. Spíše je nutné vyloučit jejich souběh. Pokud k tomu nedojde, kvasinky si většinou dokáží poradit.

Přidání příspěvku

Kontakt
*Jméno:
E-mail:
Zpráva
*Předmět:
*Zpráva:
Zrušit

Údaje označené "*" je potřeba vyplnit.