Diskuzní fórum Kvašení
Jan Vondrák | 12.9.2011 (10:55) |
Dobrý den, pane Lstibůrku,
pokouším se poprvé kvasit medovinu - 30l v termoboxu při 25C - postupuji dle návodu na použitých Dolských kvasinkách, jen jsem -inspirován Vaší přednáškou - med nepřevařoval. První dny vše probíhalo zdárně, ale pak kvašení nepřešlo do bouřlivé fáze a nyní (6. den) se již skoro zastavilo. Když zpětně procházím svůj postup, napadají mě dvě různá vysvětlení:
1.) Když jsem lil zákvas do roztoku v demižonu, mohl mít roztok mírně vyšší teplotu, než by měl mít - do 40C, což možná mohlo kvasinkám ublížit.
2.) Snažil jsem se roztok míchat tak, aby měl obsah cukrů kolem 26 kg/hl, ale nekontroloval jsem jej moštoměrem, proto je možné, že je i mírně vyšší.
Můžete mi, prosím, poradit, čím by mohl být můj nezdar způsobený a jak jej mohu nejlépe napravit?
Děkuji a zdravím.
Jan Vondrák |
Přidání příspěvku
Údaje označené "*" je potřeba vyplnit.