Detail [›]
-
 

Diskuzní fórum Koncentrace roztoku před zakvašením

Re: Zjištění cukernatosti roztoku vážením
Lstibůrek | 23.7.2012 (22:01)
Zjištění koncentrace roztoku je správné. Rybízová šťáva má koncentraci cukrů cca 12% (červený rybíz). Takže Vám ta koncentrace po jejím přidání ještě poklesne. Pak budete mít koncentraci roztoku před zakvašením cca 15-16%. Takový roztok bude kvasit dobře. Má to jenom ten háček, že získaná medovina bude mít obsah alkoholu kolem 7%. Takové víno nebude moc stabilní. Potřebujete se dostat nad 10% alkoholu. To by znamenal přidat do roztoku ještě med, aby byla koncentrace před zakvašením nad 20%. S kvasinkami Schimanského bohužel praktickou zkušenost nemám, sám používám kvasinky vinařské, chladnomilné, s kterými kvasím při 17-18 stupních Celsia.

Přidání příspěvku

Kontakt
*Jméno:
E-mail:
Zpráva
*Předmět:
*Zpráva:
Zrušit

Údaje označené "*" je potřeba vyplnit.