Detail [›]
-
 

Diskuzní fórum Jaký med použít pro přípravu medoviny?

Výroba medoviny

Výroba medoviny
Dvořák | 21.6.2011 (12:32)
Někteří včelaři používají k vyrobě medoviny výluh z víček z odvíčkování včelích plástů. Jaký je Váš názor na tuto výrobu medoviny?
Re: Výroba medoviny
Lstibůrek | 22.6.2011 (22:32)
Osobní zkušenost s tím nemám. Takto připravený roztok je v každém případě třeba přeměřit cukroměrem, abyste věděl, kolik obsahuje cukru. Dále je třeba mít na paměti, že med na víčkách přijímá lehce vlhkost a tak může lrychle podlehnout divokému kvašení. Proto by se víčka měla zpracovávat průběžně. Víčka většinou obsahují i propolis, který ovlivňuje výslednou barvu a chuť produktu. Medovina z víček tak bude mít jiný charakter, než ze samotného medu.

Zpět na přehled diskuzních fór | Zpět na přehled témat