Diskuzní fórum Jaký med použít pro přípravu medoviny?
Kyselý výsledek mého snažení
Radek | 5.11.2013 (11:04) |
Zdravím. Mám již přefiltrováno i odležíno (zhruba 2 týdny). "Medovina" je ale dost nakyslá a chutí mi připomíná spíš nějaký krabicák. Napadá mě pár důvodů proč tomu tak může být.
1. Málo medu
2. Špatně jsem vychytal dobu pro přefiltrování kvasinek -> mrtvé způsobily zmiňovanou kyselost
3.Jiné faktory - špatný průběh kvašení, špatný výběr kvasinek - používal jsem vinařské(to je ta chyba?) Vinka
4. Málo času "zrání" -> musí ještě ležet
5. Je to moje chyba, prostě to neumím.
Mohl byste mi prosím poradit co s tím?
Děkuji, Radek V. |
Zpět na přehled diskuzních fór
|
Zpět na přehled témat