Diskuzní fórum

Výhodou medoviny, medového vína je ta skutečnost, že neexistují žádné standardy, jako je tomu u ostatních nápojů. To mějte prosím během psaní svých příspěvků na paměti. Nepřeceňujte své poznatky a zamyslete se nad zkušenostmi ostatních. Pokud do diskuzního fóra přistoupíte anonymně, nebo se budete vyjadřovat nevhodným způsobem, bude Váš příspěvek vymazán.

Jaký med použít pro přípravu medoviny? (12)

V literatuře se uvádí, že je nejlepší med květový a že nevadí použití nekvalitních, případně i nakvašených medů. je možné vyrobyt z podřadných medů prvotřídní medovinu?

Je třeba přidávat živiny? (18)

Proč přidávat živiny, jaké a kolik? Co se stane, když budu kvasit samotný med?

Koncentrace roztoku před zakvašením (4)

Jakou koncentraci zvolit? Platí pravidlo, že čím více medu, tím bude medovina lepší?

Kvasnice (15)

Jaké kvasnice použít pro kvašení medoviny. Je lepší použít vinařské, lihovarské, nebo dolské?

Kvašení (9)

Jaké podmínky nastavit při kvašení a jak je kontrolovat?

Příprava roztoku pro kvašení (6)

Je lepší substrát před zakvašením povařit, nebo použít studený způsob?

Voda (5)

Záleží na kvalitě vody použité pro přípravu medoviny?